Alkmaar Centraal

Maandag 7 september organiseert Bibliotheek Kennemerwaard de feestelijke opening van de Week van de Alfabetisering. Het Canadaplein wordt omgetoverd tot een Voorleesplein in sprookjesachtige sferen, speciaal gemaakt door ActiefTalent. Samen met leerlingen zal wethouder Anjo van de Ven om precies 11:55 uur de officiële aftrap geven.

Om 11.30 uur leest kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten voor uit De Sprookjessprokkelaar van Prinses Laurentien en Paul van Loon. Precies dan wordt ook op acht andere pleinen in het land voorgelezen.

Schutten won zelf in 2008 en 2014 een Gouden Griffel met 'Kinderen van Amsterdam' en 'Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel'. Bij regen leest hij binnen voor. Meer info op de Facebookpagina van de bibliotheek.

Het Voorleesplein wordt mede mogelijk gemaakt door Artiance. De Week van de Alfabetisering is een initiatief van Stichting Lezen&Schrijven, omdat nog altijd 1 op de 9 mensen in Nederland tussen de 16 en 65 jaar moeite heeft met lezen en schrijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl