Alkmaar Centraal

Op 22 augustus voert het Alkmaarse Red de Zorg comité vanaf 12:00 uur actie op de Gewelfde Stenenbrug. Leden zullen mensen informeren en in gesprek gaan over de bezuinigingen in de zorg. Zij roepen massaal op om naar de grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam te gaan op 12 september. Het Alkmaars straatorkest zorgt voor extra stemming.

Door bezuinigingen van het kabinet en het afschuiven van zorgtaken op gemeenten is er tot 40% minder geld beschikbaar voor zorg, stelt het comité. "Tienduizenden mensen verliezen hun recht op zorg en zijn er al 63.000 banen in de zorg wegbezuinigd."

Op 14 juli is het Red de Zorg comité in Alkmaar opgericht door zorgmedewerkers, de Seniorenpartij en de SP afdelingen Alkmaar en Heerhugowaard. Het comité zet zich in om de bezuinigingen op de zorg te stoppen en de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam promoten.

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die binnen zes weken door meer dan 730.000 mensen is ondertekend. De Staatssecretaris heeft daarna toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de petitie. “Maar we stoppen pas als de zorg gered is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl