Alkmaar Centraal

Het was geen melding via 112 maar de brandweer zelf die in in de nacht van zondag op maandag brand ontdekte bij een huis aan de Pinksterbloem in Opmeer. Een vrijwilliger van de brandweer was rond kwart voor twee onderweg naar de kazerne om te reageren op een melding van een autobrand toen hij de brand ontdekte.

De melding van de autobrand werd snel overgegeven aan een buurtkazerne en de opgekomen brandweerlieden spoedden zich naar de Pinksterbloem. Daar stonden inmiddels al een aantal voor de woning geparkeerde bromfietsen in lichterlaaie. Doordat een raam door de hitte knapte kreeg het vuur echter de kans om naar binnen te kruipen en daar zijn verwoestende werk te doen.

Door de snelheid waarmee het vuur om zich heen greep kon de brandweer niet voorkomen dat de woning onbewoonbaar raakte. De huizen direkt naast en boven de getroffen woning moesten vanwege rookontwikkeling worden ontruimd. Er raakte niemand gewond.

Toen de brandweer het huis binnenging vonden ze in de kamer beneden een kleine wietplantage en een vat met onbekende inhoud. Vanwege de kans dat er chemicaliën in het vat zaten werd de adviseur gevaarlijke stoffen gealarmeerd. Het bleek echter het waterreservaat met voedingsmiddelen te zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl