Alkmaar Centraal

MEE Noordwest-Holland en AZ helpen mensen met een uitkering naar een opleiding of betaalde baan via 'Supporters voor Supporters'. Het vierde traject start binnenkort. MEE zoekt nog gemotiveerde deelnemers die werkervaring op willen doen in het AZ Netwerk. Men krijgt ook training in solliciteren en omgang met collega’s. Sport is een belangrijk onderdeel van het traject.

Supporters voor Supporters won in 2013 de prijs voor het meest innovatieve project van Noord-Holland Noord. Deelnemers werken gedurende zes maanden twee dagen en krijgen één dag per twee weken scholing (en sport) in het stadion.

John van den Oord, projectleider MEE: "Sport als middel werkt om weer MEE te doen in de maatschappij. Aan het vorige project hebben vijf van de vijftien jongeren een vaste baan overgehouden en zijn er twee weer begonnen aan een opleiding.”
AZ-directeur Robert Eenhoorn “AZ is zich bewust van zijn maatschappelijke rol. De spelers, trainers en werknemers hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd en veel mensen in de regio. Zij zetten zich dan ook vol overgave in om mensen met een beperking te laten participeren in de maatschappij.”

Meer informatie op Meenwh.nl/supvoorsup.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl