Stichting EersteHulpAlkmaar bestond dinsdag 10 jaar en dat is goed gevierd. Alle vrijwilligers zijn hier erg trots op en speciaal voor de oprichtster hebben ze dan ook een t-shirt laten maken voor haar 17 maanden oude kleindochter Indy-Louise. Die ging met haar t-shirt prompt aan de slag op een oefenpop.

Een week eerder lanceerde de stichting de Burgeraed Facebookpagina om mensen op de hoogte te houden over nieuwtjes rond AED's in de gemeente. EersteHulpAlkmaar wil graag dat iedereen van Automatische Externe Defibrillators afweten om mensen met een hartstilstand te kunnen redden.

Stichting EersteHulpAlkmaar zoekt nog vrijwilligers die van 31 augustus tot en met 4 september langs de deuren te gaan met de collectebus. Dit geld zal gebruikt worden voor nieuwe EHBO- en koeltassen, die de vrijwilligers dan kunnen gebruiken bij evenementen.

De stichting bestaat alleen uit vrijwilligers, al het geld zal in hulpmiddelen worden gestoken. Men is grotendeels afhankelijk van vrijgevigheid om het werk door te kunnen zetten.

Geïnteresseerden kunnen reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekeken: 3677x