Alkmaar Centraal

Vrijdagochtend is het volledig verbouwde Wijkcentrum Thuis in Overdie officieel geopend. Dit werd gedaan door wethouder Anjo van de Ven, samen met een leerlinge van basisschool De Wegwijzer, Gamar. Ze onthulden samen het glas-in-loodraam dat ooit de Don Boscokerk aan het Geert Groteplein sierde.

Gamar mocht samen met de wethouder de openingshandeling verrichten omdat zij de kleurplaatwedstrijd had gewonnen die het Wijkcentrum in samenwerking met bibliotheek Kennemerwaard voor basisschool De Wegwijzer had georganiseerd. Voor de officiële opening sprak wethouder Van de Ven lovend over de manier waarop de mensen in Overdie de verbouwing tot stand hebben weten te brengen. Ze merkte op dat Overdie op deze manier “misschien ooit wel de mooiste en de hipste wijk van Alkmaar wordt”.

De verbouwing moest ook wel door hard werken en samenwerken gerealiseerd worden: voorheen konden wijkcentra en soortgelijke organisaties nog rekenen op een hoeveelheid subsidie vanuit de gemeente, maar sinds een tijd is dat niet meer vanzelfsprekend. Dit betekent dat het bestuur van wijkcentra zelf inkomsten moeten genereren om het wijkcentrum draaiende te houden.

Peter Veen, waarnemend beheerder van het wijkcentrum, vertelt dat het wijkcentrum een soort bedrijf zonder winstoogmerk moest worden. Men probeert zoveel mogelijk kostendekkend te werken, en het besturen wordt nu professioneler aangepakt. Hij vertelt dat het wijkcentrum zijn inkomsten haalt uit de verhuur van zalen en uit de horeca haalt.

Meer informatie over het wijkcentrum is te vinden op www.thuisinoverdie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl