Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Sinds zaterdagochtend heeft Alkmaar er een nieuwe supermarkt bij: de C&B Store. C & B staat voor Cheap & Budget en onderschrijft wat het bedrijf wil. En dat is de goedkoopste supermarkt van Alkmaar zijn. Het idee voor de Alkmaarse C&B is ontstaan tijdens een familie- en vriendenuitje naar Turkije.

Tijdens dat uitje raakten Walter en Richard Stet aan de praat met Djenyse van Wijk die bij een soortgelijk initiatief in Haarlem werkte. Bij terugkomst in Nederland werd contact opgenomen met een aantal potentiële leveranciers en begon de bal te rollen. De keuze voor Alkmaar is eigenlijk toeval volgens Walter Stet en is ingegeven door de beschikbaarheid van een geschikt pand. De budgetsupermarkt koopt partijen in die andere supermarkten niet meer willen hebben omdat de houdbaarheidsdatum nadert.

Veel producten in de C&B Store zijn dan ook nog 'maar' twee of drie maanden houdbaar. Maar wanneer dat opeens 30 tot 40 procent scheelt tikt dat bij een kar vol boodschappen flink aan. Maar, zo vertelt Stet, de C & B Store wil wel "de normale supermarkt ervaring bieden, dus bijvoorbeeld het gratis kopje koffie blijft!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl