Alkmaar Centraal

De wedstrijd tussen AZ en Roda JC van zondag stond in het teken van Talentontwikkeling. Niet alleen maakten zes zelf opgeleide spelers deel uit van de selectie, ook werd de AZ Jeugdopleiding gecertificeerd met de internationale status. Tenslotte maakten de supporters in de rust kennis met de hoogste jeugdelftallen.

Voor trotse hoofdsponsor AFAS Software - ook hoofdsponsor van de jeugdopleiding - waren de recente successen een mooie gelegenheid voor een feestje en dus nodigde het alle spelers van AZ Onder 16, Onder 17 en Onder 19 met hun familie uit om AZ – Roda JC geheel verzorgd bij te wonen.

Voorafgaand aan de wedstrijd onthulden de aanvoerders van de jeugdelftallen in de centrale hal van het AFAS Stadion het jeugdbord, met daarop alle spelers uit de opleiding en de laatste (amateur-) vereniging waar ze hebben gespeeld.

In de rust kreeg Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker de internationale certificering van de KNVB overhandigd, de hoogste van vier niveaus. Na de Rinus Michels award voor de beste nationale jeugdopleiding dus opnieuw een onderscheiding.

Dat de AZ Jeugdopleiding in volle bloei staat, is te zien aan het aantal zelf opgeleide spelers in de A-selectie. Met de komst van Ben Rienstra - ook eigen kweek - bestaat de huidige selectie uit het recordaantal van tien zelf opgeleide spelers.

Dat valt ook de KNVB op, want meerdere selectiespelers maken deel uit van de voorselecties van nationale elftallen. Zo werden Joris van Overeem en Thom Haye opgeroepen voor Jong Oranje en maken Stijn Spierings en Achille Vaarnold deel uit van Oranje Onder 20. Ook Dabney dos Santos ontving een uitnodiging voor Oranje O20, maar hij moest afzeggen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl