Alkmaar Centraal

Vanaf 1 september zendt KunstNetTV een gefilmd interview uit 2002 met de Alkmaarse architect Piet Tauber uit. Ook in Alkmaar heeft hij veel gebouwd en 10 september start zijn oeuvre-tentoonstelling in de foyer van de Vest.

Pieter Hendricus Tauber (14 april 1927, Oudorp) studeerde in 1953 als architect af aan de TU Delft. In 1955 vestigde hij zich als zelfstandig architect in Alkmaar. Van 1964 tot 1978 was Piet Tauber hij bovendien hoogleraar architectuur aan de TU Delft. Zijn oeuvre omvat onder meer de veel geroemde Nederlandse Ambassade in Washington en in Alkmaar o.a. het voormalige gerechtsgebouw aan de Geestersingel, het oude postkantoor aan de Bagijnenstraat, de telefooncentrale in Overdie en de ABN AMRO bank op de hoek van de Voordam en Zijdam. Een aantal van zijn gebouwen is inmiddels gesloopt.

Veel andere gebouwen zijn door Tauber en zijn zoon Frans gerenoveerd. Zijn architectenbureau was een leerschool voor veel Alkmaarse architecten o.a. twee van de oprichters van KunstNetTV! Architect Piet Tauber was wars van modes en stijlen en stelde vakmanschap boven alles. Hij was traditioneel qua vormgeving en modern omdat hij geen beroep deed op historische vormen. Vanaf 1 september zendt KunstNetTV het interview uit over deze productieve architect wiens werk niet altijd onomstreden was. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op www.kunstnet.tv. KunstNet is iedere dag om 10.00 en 22.00 uur te zien op ALkmaar Centraal TV. (foto: Sander Nanne)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl