Alkmaar Centraal

Woensdag vroeg in de ochtend is Jongerencentrum Frats aan het Molenweidtje in Bergen door brand verwoest. Onderzoek wijst uit dat het, niet bepaald verrassend, om brandstichting ging. Camerabeelden bevestigen deze conclusie.

Politie trof een brandende stapel afval bij Frats, nadat zij reageerden op een inbraakalarm bij het naastgelegen zwembad De Beeck. De brandweer kon bij aankomst erger niet voorkomen. Het voorportaal, de gang en de toiletten zijn verwoest. De rest van het gebouw heeft rook- en waterschade. Dit vertelde Nico Mudde, coördinator jongerenwerk aan RTVNH.

Al was het brandende afval een dikke hint, er werd volledig onderzoek verricht. Sporen wezen op brandstichting. Meer duidelijkheid gaven de camerabeelden, die tonen jongeren met een jerrycan. Mudde speculeert dat het wellicht een wraakactie is, omdat medewerkers jongeren aanspreken op hun gedrag.

De schade loopt in de tienduizenden euro's. Voorlopig zal het jongerencentrum gesloten blijven en wordt gezocht naar een alternatieve locatie. De politie en Frats roepen getuigen op zich te melden via: 0900-8844. Anoniem kan dat via 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl