Alkmaar, 25 augustus 2011. Revanche. Zo laat de wedstrijd tussen AZ en Aalesund FK van gisteravond zich het beste omschrijven. In het AFAS stadion werd na de 2-1 nederlaag in Noorwegen even orde op zaken gesteld door de ploeg van Gertjan Verbeek. Er was tijdens de met 6-0 gewonnen wedstrijd geen enkel moment waarop de Alkmaarders het moeilijk hadden. Aalesund FK daarentegen leek net iets te zelfverzekerd van start te gaan waardoor er al na zeven minuten geprofiteerd kon worden van fouten in de verdediging. Een kwartier in de tweede helft zorgde een rode kaart ervoor dat de Noren met tien man verder moesten. Het leverde ze geen symphatie van de thuisploeg op die gewoon doordenderde en de score één minuut voor het eindsignaal mooi afrondde door te profiteren van een verdiende penalty.

Bekeken: 2149x