Alkmaar Centraal

De fusie van voetbalclubs AFC’34 en Alcmaria Victrix is uitgesteld tot het college van Alkmaar duidelijkheid geeft over de bekostiging ervan.

Het was de bedoeling dat de clubs zouden fuseren en dat er een nieuw trainingscomplex aan de Westrand zou komen. Toen AZ aangaf hun nieuwe trainingscomplex toch in de Zaanstreek te willen bouwen werden de plannen voor een nieuw complex aan de Westrand aan de kant geveegd.

De besturen van beide clubs hebben nu besloten de fusie af te blazen tot het college duidelijkheid geeft over de fasering en de bekostiging. Ook willen ze weten wat nu precies de plannen zijn voor het nieuwe sportcomplex aan de Westrand waarvan beide clubs er al jaren op rekenen dat het gebouwd zou worden.

Vicevoorzitter van AFC, Sander Brouwer, zegt tegen het NHD dat ze om een concrete begroting te kunnen opstellen eerst willen weten wat het college wil investeren. De leden van AFC’34 en Alcmaria Victrix zouden in november stemmen over de fusie tussen de twee clubs, maar misschien komt die stemming er niet omdat de plannen nog zo onduidelijk zijn.

In de eerste fase van de fusie zouden twee kunstgrasvelden en twee grasvelden worden aangelegd, maar er is geen duidelijkheid over de bekostiging van de rest van de fases. De tweede fase bestaat uit het realiseren van faciliteiten aan de Westrand voor de honk- en softbalafdeling, en in de derde fase zou rugbyclub ARUFC naar het evenemententerrein verhuizen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl