Alkmaar Centraal

De 15-jarige Wouter Stierhout uit Alkmaar heeft een bijzondere zomervakantie achter de rug. Als winnaar van een internationale wedstrijd kreeg hij toegang tot een vijf dagen durend Apple congres in San Francisco. Nu is hij samen met een vriend bezig met een nieuwe app.

Wouter doet de economische richting van de mavo-opleiding op PCC Fabritius. Voor de zomervakantie hoorde hij over de wedstrijd van Apple. Wereldwijd konden 350 scholieren een ticket winnen tot een Apple congres met een app. "Ik heb toen een portfolio-app gemaakt waarmee ik mezelf introduceerde." Dat kostte hem een week. Hij had er echter geen verwachtingen bij. 

Wouter is niet nieuw in de ict. In 2014 liep hij stage bij een ict-bedrijf. Hij werkt er nu nog in vakanties, maar deze vakantie dus eventjes niet want hij zat in Amerika, samen met zijn moeder die mee mocht. Er waren overigens nog vijf Nederlandse scholieren.

Tijdens het congres ontmoette Wouter Apple-topman Tim Cook en mocht met hem op de foto. De 350 winnaars bezochten Silicon Valley en kregen een rondleiding bij Facebook: "We wilden ook naar binnen bij Google om daar een shirt te kopen, maar de beveiliging was daar te ingewikkeld dus dat lukte niet."

De trip naar de Verenigde Staten ligt nu achter hem, maar heeft hem enorm geïnspireerd: "Samen met een vriend ben ik nu bezig om een app te ontwikkelen waarmee je advertenties kunt blokkeren in Safari."

Hoe ziet Wouter zijn toekomst na zijn mavo-eindexamen? "Ik ga een mbo-opleiding doen op ict-gebied en wil graag voorlopig blijven bij het ict-bedrijf waar ik nu al werk, want dat vind ik gaaf!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl