De kermis is geweest, de kinderen gaan weer naar school, langzaam herneemt de stad haar normale ritme. Bij de vakantiepost een brief van een mevrouw welke begon met deveronderstelling dat ik als lokale hotemetoot nog iets te vertellen had in de stad. Waarna een lang betoog tegen het groeiend aantal geparkeerde auto's in haar wijk, die niet alleen de straat maar dikwijls ook de stoep bezetten, waardoor van spelen op straat, iets wat ze vroeger zelf zo graag had gedaan en ook haar kinderen zo had gegunt, eigenlijk niets meer terecht komt. Ik schreef de mevrouw terug dat ik haar drie keer moest teleurstellen.

Allereerst omdat ik geen lokale hotemetoot meer ben. Gisteren wethouder,vandaag zelfstandig klusjesman zonder personeel en wat de dag van morgen brengt zullen we wel zien. Ten tweede omdat de echte lokale hotemetoten in Alkmaar niet in de politiek zitten. In het kader van een onderzoek was ik twee jaar geleden betrokken bijeen serie gesprekken met groepen Alkmaarders. De onderzoeks vraag wie het in destad volgens het panel voor het zeggen heeft leverde in vergelijkbare steden doorgaans de naam op van een politieke partij of een bepaalde wethouder. Soms ook werd de burgemeester genoemd. Maar tot grote verbazing van de onderzoekers werd de vraag wie het in Alkmaar voor het zeggen heeft door de Alkmaarse focusgroepen in overgrote meerderheid beantwoord met: de ondernemers.

De derde reden dat ik mijn briefschrijvende mevrouw moest teleurstellen is omdat ondanks de inderdaad onstilbare honger van ondernemers naar goedkope, op kosten van de belasting betaler gefinancierde parkeerplekken in de nabijheid van hun winkel, het ware probleem van de enorme hoeveelheid auto's helaas ligt in het feit dat wij allemaal een auto voor onze deur willen hebben, liefst zelfs twee, en dat we die auto als we op pad gaan via een groene golf linea recta willen neerzetten op maximaal tien meter van onze bestemming. 'Helaas mevrouw, is uw wijk is gemaakt op de schaal van paard en wagen,daar past zoveel blik simpelweg niet in. Alleen voor een groep beginnende, nog niet zo balvaste voeballertjes willen overlastgevende auto’s nog wel eens op de vlucht slaan.Niet zelden zonder spiegel. Maar dat heeft u natuurlijk niet van mij.

Gert-Jan Leerink

 

Pin It
Bekeken: 2768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/