Alkmaar, 16 september 2011. En weer laat een AZ een prachtige thuisoverwinning bijschrijven. Gisteravond wisten de Alkmaarders in het eigen AFAS stadion het bezoekende Malmö FF van de mat te spelen. AZ trad daar aan in een wedstrijd voor groep G van de Europa League en begon moeilijk aan de wedstrijd, de eerste 15 minuten kwam het niet echt in het spel. Maar daarna trok het de wedstrijd naar zich toe en dicteerde AZ het spel, hetgeen al snel resulteerde in de eerste mooie treffer in de kruising van Jozy Altidore . Na een half uur spelen benutte Rasmus Elm een strafschop en met nog een doelpunt van Maher ging AZ met een 3-0 voorsprong de tweede helft in. Het begon voortvarend door na 4 minuten de vierde treffer op de borden te zetten waarna het spel inzakte. de enige tegentreffer kwam uit een penalty, veroorzaakt door Etienne Reijnen. Eindstand: 4-1.
Bekeken: 2110x