Alkmaar, 18 september 2011. De eerste tien minuten leek het een zware uitwedstrijd te worden voor de Alkmaarders want de thuisspelende ploeg gaf in Waalwijk meteen goed gas en viel fel aan. Pas na die eerste tien minuten kon AZ iets proberen en dat pakte goed uit, het leverde een strafschop op die Rasmus Elm wist te benutten. 0-1. Daarna bleven echte kansen voor beide ploegen uit en wisselde het overwicht van ploeg naar ploeg. Tenminste, tot in de blessuretijd van de eerste helft, want RKC wist toch nog de gelijkmaker op de borden te zetten.1-1. In de tweede helft wisten de Alkmaarders net wat meer overwicht te creëren, hetgeen Charlison Benschop wist om te zetten in een voorsprong voor AZ. 1-2. Daarna is het niet echt meer gevaarlijk geweest voor het doel van AZ en kon de Alkmaarse ploeg weer 3 punten bijschrijven waardoor nu de tweede plaats in de eredivisie bezet wordt. FC Twente staat op de eerste plaats met evenveel punten maar een beter doelgemiddelde.

Bekeken: 2024x