Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend vond het kwalificatietoernooi voor het NK Judo voor senioren plaats in Eindhoven. De pas 17-jarige Yannick's wist zich met een 4e plaats net als vorig jaar te plaatsen. De jongeling werd toen 3e tussen de grote mannen in de klasse -60 kg.

Yannick begon niet lekker aan zijn toernooi. In zijn eerste partij liep hij vlak voor tijd een extra straf op en achter kwam tegen Ziggy van den Brink uit Zuid-Nederland. Maar de zoon van sportinstituuteigenaar Tom der Kolk vocht door en legde zijn tegenstander met nog maar vijf seconden te gaan neer met een prachtige beenworp.

Ook de tweede wedstrijd liep voor Yannick niet lekker. Zijn voorsprong op Arthur Heeres gaf hij halverwege uit handen en hij verloor uiteindelijk op één straf.

In de herkansing poule herpakte Yannick zich en verloeg hij Van Engelen uit Midden-Nederland en Volleman uit Zuid-Nederland. In de 'kleine finale' moest hij de 3e plek laten aan Owen Corzilius, ook uit Noord-Holland. Het hoofddoel was echter bereikt: de eerste vijfplaatsen gaven toegang tot het NK.

Het Lotto NK Judo voor senioren is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl