Alkmaar Centraal

Dinsdagochtend liepen grote delen van Amsterdam-Zuid onder water door een gesprongen waterleiding. Ook het VU Medisch Centrum stond blank en moest daarom alle patiënten evacueren. Vijf patiënten zijn overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Door de kapotte leiding liep de onderste verdieping van het ziekenhuis onder water. Hierdoor viel een deel van de elektriciteit uit. Om 12.15 uur meldde het ziekenhuis dat de basisfuncties van het ziekenhuis gewoon werkten, maar dat de stroom- en watervoorziening niet stabiel waren.

Het was onduidelijk hoe lang de situatie zou gaan duren, dus werd besloten om het ziekenhuis te ontruimen. Het water stond een meter hoog in het ketelhuis. Hierdoor waren de schakelkasten nat geworden en was er risico op kortsluiting.

Om 15.45 uur werd begonnen met de evacuatie. In totaal moest 339 patiënten geëvacueerd worden. Een deel daarvan kon naar huis; de rest werd ondergebracht in andere ziekenhuizen. Aanvankelijk werd gehoopt dat de evacuatie voor middernacht voltooid zou zijn; later bleek dat het toch langer zou gaan duren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl