Alkmaar, 15 oktober 2011. AZ houdt een gelijkspel over aan het bezoek aan de Amsterdam Arena. Ondanks het feit dat Ajax de laatste 20 minuten met maar tien man speelde. De Alkmaarders begonnen goed aan het treffen met de Amsterdammers, in de veertiende minuut wist Holman het net te vinden en Beerens zorgde ervoor dat AZ met een 2-0 voorsprong de rust in ging. Maar nog geen 2 minuten in de tweede helft moest AZ een penalty incasseren die door Sulejmani beheerst werd ingeschoten, de aansluitingstreffer was een feit. De minuten daarop werd het spel vooral op het middenveld gespeeld. Ajax-doelman Vermeer moest In de 67e minuut worden vervangen door Jasper Cillisen nadat hij in botsing was gekomen met Ponuts Wernbloom. Niet lang daarna kreeg Ajacied Eyong Enoh een rode kaart na al eerder twee keer tegen het geel te hebben aangekeken. Ajax moest dus door met tien man maar het gemis van één speler was het spel van de Amsterdammers niet aan te zien. AZ bleef jagen naar het verlossende doelpunt en Charlison Benschop was er twee keer dicht bij, maar het was uiteindelijk Ajacied Theo Janssen die een gelijkmaker met een schot van afstand op de borden zette. Door de 2-2 eindstand blijft het verschil tussen AZ en Ajax 6 punten.

Bekeken: 2203x