Alkmaar Centraal

Donderdag startte de mediacampagne 'Alkmaar in vuur en vlam voor verdraagzaamheid'. GroenLinks raadslid Mireille Sampimon, initiatiefneemster van de fakkeltocht overhandigde Pieter Dijkman, wethouder emancipatie en minderheden, de eerste fakkel. Zij was het die de gemeenteraad wist te overtuigen van het belang om jaarlijks de verscheidenheid in de gemeente Alkmaar te vieren. De organisatie is in handen van Art. 1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord en wordt ondersteund vanuit diverse maatschappelijke organisaties.

Pieter Dijkman noemde zijn nieuwe functie niet de zwaarste uitdaging. Hij hoopt dat Alkmaarders 7 november deze kans grijpen om te laten zien dat ze met respect met anderen willen omgaan. Dat iedereen een kans moet krijgen om mee te doen. Of dat nu op de arbeidsmarkt, op school, in de buurt, bij het sporten of binnen een andere vereniging is.

Om heel Alkmaar 'in vuur en vlam' te zetten voor verdraagzaamheid zal de wethouder samen met andere ambassadeurs van het evenement digitale fakkels versturen binnen hun eigen netwerk en oproepen tot het verder verspreiden van de fakkels en deelname aan de tocht. 

Iedereen die wil helpen om deze fakkeltocht tot een succes te maken, kan zelf fakkels verspreiden of op Art1.nl/fakkeltocht of de Facebookpagina Discriminee fakkels vinden om door te sturen en vrienden en familie uit te nodigen mee te lopen. Hier vind je ook informatie over de fakkeltocht zelf. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zijn posters te bestellen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl