Alkmaar Centraal

Tijdens de Word Rowing Masters Regatta 2015 in het Belgische Hazewinkel, hebben ARZV’ers Anneloes Russell en Frank Al liefst 4 keer goud behaald. Een bijzondere prestatie in een sterk bezet internationaal veld van masters, die veelal ex-toppers zijn. Ruim 5.500 roeiers uit 49 landen namen deel.

Anneloes Russell en Frank Al kwamen uit in teams met roeiers van andere Nederlandse verenigingen. Russell won zaterdag met Yvonne Wolf (Daventria) in een tweepersoons boot (2x) haar eerste goud. Zondag roeide zij met een gelegenheidsteam vanuit vijf verenigingen een achtpersoons boot afgetekend naar haar tweede goud.

Frank Al was ook succesvol. “De eerste dagen hebben we echt kunnen racen en deden we voorin mee. Helaas konden we het niet omzetten in een gouden plak”. Op de laatste WK-dag maakte hij dat direct ruimschoots goed in een vierpersoons boot in het mixveld. Later won hij in het mixveld voor tweepersoons boten met Judikje Scheffer (Amycus). Het duo blijkt een gouden greep; het won bijna iedere wedstrijd waaraan het dit jaar deelnam.

Het succes komt niet uit de lucht vallen. De laatste maanden hebben Russell en Al met hun collega's hard getraind op diverse plaatsen in het land. Beide ARZV’ers legden de laatste hand op wateren rond Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl