Alkmaar Centraal

Op zoek gaan naar de bewoningsgeschiedenis van huizen, straten en wijken is de laatste jaren erg populair geworden. Daarom start het Regionaal Archief Alkmaar met de cursus ‘Op zoek naar de historie van uw huis, straat, wijk en dorp’.

Wie meer wil weten over de vroegere bewoners van zijn huis, straat of wijk of juist wil uitzoeken waar vroegere familie zoal heeft gewoond kan tiijdens de cursus bij het Regionaal Archief de bronnen leren kennen die daarover informatie bevatten. 

Nuttige bronnen zijn bijvoorbeeld oude fotocollecties, het bevolkingsregister, het kadaster en de notariële en oud-rechterlijke archieven.

De cursus bestaat uit drie lessen en wordt gegeven op donderdag 17 september, 24 september en 1 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in het gebouw van het Regionaal Archief aan de Bergerweg 1 in Alkmaar. De kosten zijn 15 euro. Aanmelden is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, adres en activiteit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl