Alkmaar, 25 oktober 2011. Dinsdagmiddag werd het Alkmaarse stadhuis overspoeld door kinderen. Het waren de klasgenootjes, voetbalvriendjes of speelkamaraadjes van Jossef, een 9 jarig jongetje dat 8 jaar geleden met zijn moeder vanuit Sudan naar Nederland is gekomen en  nu uitgeprocedeerd is. Daarom moeten ze verhuizen naar een COA centrum in Katwijk, en daar het definitieve vertrek afwachten. Dat betekent voor Jossef weg uit Alkmaar, weg bij alles dat hij kent. Dus werden er 300 handtekeningen verzameld en riepen de kinderen de hulp in van burgemeester Piet bruinooge. Die maakte de kinderen duidelijk dat hij toch echt niet ging over de beslissing of Jossef in Nederland kan blijven of niet, maar dat hij wel kon helpen met de poging om Jossef voorlopig nog in het COA in Alkmaar te houden.

Volgens zowel het COA als de IND is de opmerking dat Jossef pas uitgezet kan worden als hij 18 is en dus negen jaar in het asielcentrum in Katwijk moet blijven volkomen onzin. Ook zijn er volgens COA en IND medewerkers vraagtekens te plaatsen bij het keer op keer opnieuw inzetten van beroepsprocedures zonder dat er nieuwe feiten aangedragen worden. Daarmee wordt het verblijf in Nederland gerekt zonder dat er serieus uitzicht is op een vergunning. Het zijn juist jonge kinderen als Jossef die het daar vaak moeilijk mee hebben omdat ze door dat vaak zinloze stapelen van aanvragen en beroepsprocedures al langer in Nederland zijn dan in het land waar ze uiteindelijk toch naar terug moeten keren.

 

Pin It
Bekeken: 6093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/