Alkmaar, 27 oktober 2011. AZ heeft donderdagavond voor de KNVB-beker gespeeld tegen FC Dordrecht. In eerste instantie leek de koploper van de eredivisie geen probleem te hebben met de club uit de Jupiler league, en tegen het einde van de eerste helft wist Wernbloom de ploeg dan ook op voorsprong te zetten. 0-1.
Na de rust kon Klavan in de 61e minuut de voorsprong zelfs verdubbelen naar 0-2, maar omdat de Alkmaarse defensie een paar steken liet vallen kon Dordrecht in de 70e minuut 2-1 op de borden zetten. En daarmee was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Benschop miste een mooie kans en niet lang daarna werd de gelijkmaker gemaakt. 2-2. AZ viel daarna veelvuldig aan maar kon een verlenging niet te voorkomen.
In de 6e minuut van die verlenging wist Maher de Alkmaarders weer op voorsprong te zetten. 2-3. Daarna ging Dordrecht weer op jacht naar de gelijkmaker, maar wist niet te scoren. AZ blijft dus in de race voor de KNVB-beker.

Coach Gertjan Verbeek kon in Dordrecht niet beschikken over een groot aantal spelers. Naast Messaoud, Holman, Martens en Boymans, hadden zich deze week Dirk Marcellis, Simon Poulsen en Rasmus Elm bij de ziekenboeg van AZ gemeld . Marcellis zal langere tijd niet kunnen spelen, vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Poulsen heeft knieklachten en Elm heeft last van een gekneuste hamstring. Voor beiden geldt dat ze misschien aanstaande zondag tegen Heracles weer aanwezig zijn. Door deze blessures hebben Ettienne Reijnen en Giliano Wijnaldum nu de kans om zich te bewijzen. Tijdens de wedstrijd in Dordrecht is Roy Beerens geblesseerd van het veld gegaan, over zijn situatie is nog niks bekend

Bekeken: 2018x