Alkmaar Centraal

Dinsdag zijn vijftien 4 vwo-Xtra leerlingen van het PCC Het Lyceum begeleid door drie docenten afgereisd naar China. Zij bezoeken Beijing en Xi'an in het kader van het vak Chinees, waarin ze de laatste jaren lessen in volgden.

Op het programma staan uiteraard toeristische attracties zoals de Chinese Muur, het Zomerpaleis, de Verboden Stad en het Xi’an terracotta leger. Daarnaast zullen de leerlingen leeftijdsgenoten leren kennen en meedoen aan lessen en activiteiten op de 'Liangxiang Highschool affiliated to Beijing Normal University'. De activiteiten zijn onder andere kungfu, gym en kalligrafie, maar ze zullen zelf ook presentaties geven. 

PCC Het Lyceum maakt deel uit van het landelijke schoolleidersnetwerk voor Chinese taal & cultuur. De reis en uitwisseling vormen de afsluiting van het vak Chinees op het vwoXtra, naast het examen voor het diploma HSK, het internationaal gecertificeerde standaarddiploma voor Chinees.

Gedurende de reis houden de leerlingen en hun begeleiders waar mogelijk thuisblijvers op de hoogte via de schoolwebsite. Donderdag 24 september keert de groep weer terug. In april 2016 volgt een tegenbezoek van de school uit Beijing.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl