Alkmaar Centraal

Op vrijdag 18 september was er nog één extra kaasmarkt waarmee het Alkmaarse kaasmarktseizoen 2015 definitief werd afgesloten. Hierbij werd ook meteen een proef gedaan met de nieuwe begin- en eindtijd. De gemeente heeft namelijk vaak van toeristen te horen gekregen dat ze graag zouden willen dat de kaasmarkt wat langer duurt.

Tijdens de proef duurde het reguliere gedeelte nog altijd van 10.00 tot 12.30 uur. Van 12.30 tot 14.00 uur mocht het publiek het plein op om kaas te beleven; ze konden de kaas proeven, dragen, wegen en ermee op de foto. Daarnaast waren er voor kinderen en hun ouders oudhollandse spelletjes.

Deze laatste kaasmarkt van het seizoen werd geopend door niemand minder dan Jan Adriaanszoon Leeghwater, molenmaker en waterbouwkundige, en de dorpsomroeper van Graft-De Rijp, Jan Geert I. Beiden zijn nog altijd belangrijke verschijningen in De Rijp. Leeghwater werd gespeeld door Jan van Beek; Jan Geert I door Jan Prins. 

Op 1 januari 2015 is de gemeente Alkmaar gefuseerd met de gemeentes Graft-De Rijp en Schermer. Dit was de reden om tijdens deze extra en allerlaatste kaasmarkt van het seizoen 2015 hier aandacht aan te besteden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl