Alkmaar Centraal

Alkmaar Sport N.V. start op 6 oktober met weerbaarheidstrainingen voor kinderen van 8-13 jaar in Schermerhorn. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de cursus, dus aanmelden is nog mogelijk.

Al enkele jaren verzorgt Alkmaar Sport weerbaarheidstrainingen op diverse locaties in Alkmaar.
Bij Alkmaar Sport zijn diverse weerbaarheidstrainers actief die volgens de Rots & Water methodiek werken tijdens hun lessen. Zij hebben hiervoor een speciale cursus gevolgd. Daarnaast is door de trainers onlangs een nieuwe cursus gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal stond.

Tijdens de trainingen worden door middel van oefeningen en spelvormen verschillende onderwerpen behandeld. Hierbij kan je denken aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

De weerbaarheidstraining bestaat uit 8 lessen. De lessen worden wekelijks gehouden in sporthal de Mijse in Schermerhorn. Ze duren van 16.00 uur tot 17.00 uur en de eerste les is op dinsdag 6 oktober. Kosten voor de totale weerbaarheidstraining bedragen €60,00 per deelnemer. Meer informatie is te vinden op www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl