Het is weer oppassen geblazen op de Noord-Hollandse wegen, meldt de politie. Er wordt weer geoogst en dat betekent dat er zoals ieder jaar veel modder op de wegen terecht komt die gladheid veroorzaakt.

De wegen in landbouwgebieden worden vanwege de gevaren voortdurend gecontroleerd en er zijn waarschuwingsborden neergezet. Maar het is toch vooral aan de weggebruiker om alert zijn. De politie raadt aan om snelheid en rijgedrag aan te passen, ook als er weinig aan de hand lijkt. Soms gaat het om een slecht zichtbaar, dun laagje slib dat spekglad kan zijn, zeker bij regen.

Wanneer modder op de weg geconstateerd wordt, worden snel borden geplaatst. Ook wordt contact gezocht met de veroorzaker om de ‘prut’ op te ruimen. Dit biedt echter geen garantie voor de veiligheid, dus wordt weggebruikers gevraagd bevuilde wegen zo snel mogelijk te melden via 0900-8844.

De politie controleert landbouwvoertuigen. Hierbij wordt niet alleen gelet op de maximumsnelheid van tractoren (25 km/u) en hun technische staat, maar ook op de breedte van combinaties en de lading, en of de lading goed afgedekt en vastgezet is.

Bekeken: 3544x