Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 01 november 2011. De gemeente heeft maandag een persbericht uitgestuurd over de mogelijke bouw van een megabioscoop op Overstad. Een bericht dat vervolgens door diverse media is opgepakt alsof alles al in kannen en kruiken en beklonken is. Maar volgens een woordvoerder van JT Bioscopen is dat nog zeker niet het geval en moeten er nog wel de nodige puntjes op de spreekwoordelijke 'i' worden gezet. JT bioscopen kreeg begin dit jaar de Alkmaarse Harmonie in handen, één dag nadat een grote investeerder een aandeel in JT had genomen. Daarmee werd NH Bioscopen van Frits Nieuwenhuizen het gras voor de voeten weggemaaid. NH Bioscopen exploiteert bioscopen in Schagen, op Texel en binnenkort ook in Hoofddorp en had plannen om ook een grote bioscoop op Overstad te realiseren. JT Bioscopen wilde juist buiten de stad, bij het AFAS stadion een megabioscoop laten verrrijzen.

De gemeente heeft een aantal maanden geleden via een projectontwikkelaar een voorstel bij NH Bioscopen neergelegd, maar dat voorstel achtte NH Bioscopen commercieel niet haalbaar. Het bericht over de volgens de gemeente nu exclusieve gesprekken met JT komen voor NH bioscopen toch een beetje als verrassing omdat er nooit een officieel 'afbericht' is geweest. Nu de gewijzigde situatie op Overstad door bijvoorbeeld de beslissing van InHolland om zich er definitief niet te vestigen mogelijk van invloed is op de getallen in het inmiddels al maanden oude voorstel, had NH Bioscopen graag een tweede ronde meegemaakt.

De definitieve omvang en het aantal zalen van het nieuwe complex zijn nog niet helemaal bekend. Maar JT gaat uit van een bioscoop die ruim groter is dan de bioscopen in Heerhugowaard en Purmerend, en dat betekent minimaal zes, maar waarschijnlijk acht zalen. De plek staat al wel vast: de oude Vegrohallen. De sloop daarvan start half november. De opening van de nieuwe bioscoop staat gepland voor 2013.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl