Alkmaar Centraal

Van 11 tot en met 15 november 2015 zal de musical Het Kanaal te zien zijn in de Alkmaarse Grote Kerk. De musical is gemaakt door Oranje Producties. Het verhaal speelt aan het begin van de negentiende eeuw en gaat over een gezin uit Vlaanderen dat is verhuisd naar de Noord-Hollandse polder. Zij voegen zich noodgedwongen bij de vele arbeiders die onder slechte werkomstandigheden het Noordhollands Kanaal moeten aanleggen.

In 2002 werd deze zelfde musical al eens met veel succes opgevoerd in Theater De Vest. De cast bestond toen uit medewerkers van het Medisch Centrum Alkmaar. Ter gelegenheid van de fusie van Alkmaar met Schermer en Graft-De Rijp wordt de musical eind 2015 nog een keer opgevoerd. Deze keer bestaat de cast uit ongeveer 100 inwoners van de drie voormalige gemeenten, plus 150 leerlingen van basisscholen en 80 zangers, ook afomstig van koorverengingen uit alledrie de voormalige gemeenten.

Het verhaal van Het Kanaal is gedeeltelijk hetzelfde gebleven, maar is geactualiseerd en deze keer meer gericht op het grotere thema van mensen die uit hun eigen land zijn weggevlucht vanwege de armoede en hopen elders een beter bestaan op te kunnen bouwen.

Kaarten voor de voorstellingen kunnen gekocht worden via www.grotekerk-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl