Alkmaar Centraal

Vorige week werd het lichaam van het babymeisje ‘Angel’, dat op 3 december 2014 dood werd gevonden in de Rekerhout, vrijgegeven door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit schrijft het NHD. Het onderzoek naar haar dood heeft tien maanden geduurd. Ze kan vanaf nu dus begraven worden.

Het babylichaam werd op 3 december vorig jaar gevonden in park de Rekerhout. De baby was ingepakt in meerdere lagen textiel, kleding en plastic en was in verregaande staat van ontbinding toen ze werd gevonden. Het lichaam werd door de politie meteen naar het Nederlands Forensich Instituut gestuurd.

Er werd in eerste instantie gedacht dat de baby kort na de bevalling was overleden of zelfs dood ter wereld was gekomen. De politie kon ook geen details bekend maken over de staat, afkomst en leeftijd van de baby.

In een opsporingsbericht van 9 december 2014 riep de politie getuigen of mensen die een vermoeden hadden wie de moeder was van de baby op zich te melden. Het bericht meldde dat “er toch ergens een vrouw [moet] zijn die hoogzwanger was en zonder duidelijke reden nu geen baby heeft”. Ook het publiek had begrepen dat de baby waarschijnlijk kort na de bevalling in het park was gelegd.

Uit het onderzoek van het NFI is echter gebleken dat ze al tussen 2007 en 2009 is overleden. Door de staat van ontbinding waarin het lichaam verkeerde kon het NFI de doodsoorzaak niet meer achterhalen.

De gemeente Alkmaar gaat contact opnemen met de organisatie die in december 2014 ook een stille tocht voor baby Angel heeft gehouden over hun idee voor een passende begrafenis.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl