De afdeling karate van Sportinstituut Tom van der Kolk is zaterdag succesvol geweest op het NK kata voor jeugd, cadetten, junioren en onder 21 jaar. Normaal is het toernooi in november, maar nu al aan het begin van het seizoen. De delegatie van elf karateka's wisten twee keer goud, één keer brons en een aantal hoge klasseringen binnen te slepen.

Demi Huntelerslag werd voor de tweede keer Nederlands kampioene. Vijf jaar geleden won zij haar eerste titel, dit jaar was ze de beste in de categorie jeugd meisjes 12-13 jaar. In dezelfde categorie won teammaatje Danique Noordenbos knap het brons.

Sacha Kruijer mag zich sinds zaterdag voor de zesde keer de beste van Nederland noemen, deze keer in de categorie junioren meisjes 16-17 jaar.

Daarnaast zijn er nog eervolle vermeldingen voor Ivana Mandic (meisjes -21 jaar), Benuksha Charles (jeugd meisjes 12-13 jaar) en Jay Molenaar (jeugd jongens 8-9 jaar), die na het verliezen van de 'kleine finale' net naast het podium eindigden.

Al met al een mooie seizoensstart en een opmaat voor meer successen in het seizoen 2015-2016.

Bekeken: 3953x