Alkmaar Centraal

“Mooi doelpunt, Messi! Goeie schijnbeweging! Topscorer!” schalt het door de gymzaal. Buiten plenste het vrijdag tijdens de voetbalclinic van twee AZ-jeugdtrainers voor klas 1C, dus deze derde en laatste vond plaats in de eigen gymzaal van PCC Bergen.

Vestigingsdirecteur Kees Koning: ,,De clinic leert onze leerlingen naast natuurlijk voetbaltechnieken, maar ook wat er komt kijken bij het leveren van persoonlijke prestaties in het algemeen, ongeacht of die op het voetbalveld worden geleverd of bijvoorbeeld op school.”

Kelvin Duffree en Leeroy Echteld werken dagelijks bij de jeugdopleiding van AZ. De eerstejaars Sportklassen van PCC Bergen hadden geluk dat ze een paar ochtenden beschikbaar waren.

De clinic gaat in op doelstellingen en hoe die te bereiken alleen of in een groep, maar ook op omgang met elkaar. Kelvin: "We sluiten met onze lessen direct aan bij de waarden van de school door met de klas te praten over rekening houden met en veiligheid bieden aan elkaar. Dan ontstaat er een klimaat waarbinnen fouten gemaakt mogen worden en dat geeft een leerling de ruimte om te leren."

Leeroy voegt toe: "Heel belangrijk is dat leerlingen vooral echt zelf leren bepalen wat ze graag willen in hun leven. Met de eigen intrinsieke motivatie kunnen ze vervolgens van ons leren wat er nodig is om dat te bereiken." De trainers zagen de clinics als buitenkansje om in contact te komen met de omgeving van de club.

Sportdocent Caro de Vries keek met brede glimlach toe: "Zo mooi om te zien hoe onze nieuwe sportklassers er helemaal voor gaan en tijdens deze clinic hun mooiste technieken toepassen. Je weet maar nooit, tenslotte…"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl