Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend was in Heiloo de openingsronde van de West-Friese Judocompetitie in de hoofdklasse. Het team van Tom van der Kolk is inmiddels twee jaar achter elkaar kampioen en begon goed aan het verdedigen van de titel. Nieuwkomers zijn Randers de Geus uit Broek op Langedijk en Judoteam Amsterdam Zuid-Oost.

Amsterdam Zuid-Oost werd met 12-2 opzij gezet. Helaas raakte Tim Schaper (-90 kg) flink geblesseerd tijdens zijn partij. Dit was direct een probleem voor de wedstrijd tegen Randers de Geus. Coach Tom van der Kolk schoof uit nood Jurrien van Marle (-81 kg) door.

In de categorie -55 kg won Rik Wijs makkelijk met twee mooie schouderworpen. Yannick van der Kolk (-60 kg) is volop in zware training voor het NK senioren over 2 weken en verloor met 2 straffen tegen 1. Broer Colin (-66 kg) pakte met een mooie beenworp vol punt. Zo stond het 2-1.

Mike Vlaar startte sterk maar een eigen actie werd succesvol overgenomen. Vaste kracht Arjen van Dijk maakte keurig 3-2 en Jurrien van Marle wist uiteindelijk het belangrijke winstpunt binnen te halen, waardoor toch gewonnen werd met 8-6.

Tot slot moest gastheer Dojo t'Loo het onderspit delven. Zij hadden twee lege plekken. Tegen die van Van der Kolk stond het dus automatisch 2-1.

Weer scoorde Colin vol punt. Dave Sprenkeling (-73 kg) was sterk bezig maar kwam in een verwurging. Arjen van Dijk (-81 kg) en Jurrien van Marle (-90 kg) wisten weer de winst naar hun toe trekken.

Zo wonnen de Alkmaarders uiteindelijk met 10-6. Ondanks de problemen staat het Sportinstituut Tom van der Kolk dus meteen fier aan de leiding in de hoofdklasse en is de titelverdediging goed begonnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl