Alkmaar Centraal

Maandag heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld dat Vladan M. uit Zuid-Scharwoude ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 28 augustus zijn 70-jarige vader van de trap duwde en verwondde. De vader overleed kort daarna in het ziekenhuis. De rechtbank heeft M. daarom tbs met dwangverpleging opgelegd omdat hij door zijn verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen de gevolgen van zijn acties niet goed kon inschatten.

Op de bewuste dag riep de vader tegen M. dat deze moest opschieten in de badkamer en noemde hem daarbij ‘jongetje’. De 31-jarige M. was er niet van gediend om zo aangesproken te worden en duwde zijn vader uit kwaadheid van de trap. Vervolgens sloeg en schopte hij hem in het gezicht en verwondde hij zijn geslachtsorgaan met een mes.

De advocaat voerde als argument aan dat M. geen inzicht in zijn eigen handelen had. De rechtbank oordeelde dat het feit dat M. een buurvrouw erbij had gehaald om te helpen nadat zijn vader van de trap was gevallen bewees dat er toch sprake was van enig inzicht. Het uiteindelijke oordeel luidde tbs met dwangverpleging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl