Alkmaar, 3 november 2011. Donderdagavond mocht AZ zich weer bewijzen in een wedstrijd voor de Europa League. Hoewel de Alkmaarders grotendeels de wedstrijd controleerden, bleek het niet makkelijk te zijn om langs Austria Wien te komen. In de eerste helft leek alles rooskleurig. In de negentiende minuut benutte Elm een strafschop en Wernbloom kopte er tegen het eind van de eerste helft een tweede treffer in.0-2. AZ begon ook de tweede helft aanvallend en gevaarlijk, maar leek na tien minuten de controle kwijt te raken, wat resulteerde in twee doelpunten kort achter elkaar van Austria Wien. 2-2. Vanaf dat moment ging het over en weer, waarbij de Oostenrijkers vooral gevaarlijk waren tijdens counters en AZ rustig de aanvallen opbouwde. Doelpunten werden er niet meer gescoord. Met deze wedstrijd, die de terugkeer van Brett Holman betekende,
heeft AZ weer de kans laten liggen om de eerste uitwinst sinds 2007 in een europese wedstrijd binnen te halen. De ploeg uit ALkmaar blijft wel kans houden om Europees te overwinteren, want ze staan tweede in de poule.

Bekeken: 1903x