Alkmaar Centraal

Deze week vervolgt Alkmaar de ombouw van de parkeerautomaten op straat, waardoor parkeerders straks alleen nog digitaal kunnen betalen. Enkele automaten in en rond het centrum zijn in juni al omgebouwd en getest. Vanaf 3 oktober is betalen met muntgeld verleden tijd en kan alleen nog worden betaald met pinpas of creditcard (Mastercard en VISA), of via belparkeren.

Met pas betalen wordt extra makkelijk door Dip & Go, waarbij geen pincode ingevoerd hoeft te worden. Parkeerders krijgen in de eerste weken hulp en instructie van promotieteams op straat. In parkeergarages kan men straks gewoon nog met muntgeld terecht.

Met Dip & Go betaalt men veilig tot maximaal €50 per transactie, zonder invoering van een pincode. Bij elke transactie wordt altijd om akkoord gevraagd. Deze nieuwe methode is mogelijk met alle Nederlandse bankpassen.

Wethouder Elly Konijn (D66): “Met het ombouwen van de parkeerautomaten op straat maakt Alkmaar parkeren in de stad nog makkelijker. Parkeerders hoeven niet meer op zoek naar kleingeld en kunnen op een veilige en eenvoudige manier betalen.”

Met belparkeren wordt per minuut en achteraf betaald, maakt de parkeerder geen gebruik meer van een parkeerautomaat en parkeert hij op kenteken. Hierbij is het nodig dat de gebruiker zich vooraf aanmeldt bij één van de aanbieders van belparkeren.

De ombouw van de parkeerautomaten is een volgende stap naar volledig kentekenparkeren op straat. Vanaf februari 2016 moeten parkeerders bij het betalen ook het kenteken van hun voertuig bij de automaat invoeren. Parkeren wordt dan volledig digitaal vastgelegd en gecontroleerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl