Alkmaar Centraal

Het Rode Kruis zal het aantal Welkom Winkels de komende tijd uitbreiden. De laatste weken heeft de noodhulporganisatie in het land al negen winkels geopend. Zaterdag zijn Den Helder en Alkmaar aan de beurt.

Mensen die vluchtelingen willen helpen kunnen goederen en diensten brengen die niet tot de primaire verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) behoren, zoals kleding, speelgoed, fietsen en verzorgingsproducten. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat deze spullen terechtkomen bij vluchtelingen in opvangcentra in hun regio. Het COA regelt bed, brood en bad voor de vluchtelingen.

Nederland wil graag helpen. Vanwege de enorme hoeveelheid donaties heeft het COA het Rode Kruis gevraagd het aanbod en de uitgifte van spullen te coördineren. Via Hulpvoorvluchtelingen.nl en de sociale media geeft het Rode Kruis aan waar behoefte aan is. Het verzoek is om alleen dergelijk spullen te geven.

De Alkmaarse winkel opent zaterdag om 9.00 uur aan de Hertog Aalbrechtweg 10. Mensen kunnen hier behalve warme winterkleding voor volwassen en regen- en sportkleding voor kinderen ook fietsen en kinderwagens brengen. Daarnaast faciliteert het Rode Kruis ook diensten voor dagbesteding, zoals een voetbalwedstrijd voor jeugd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl