Alkmaar, 6 november 2011. Afgelopen zondag was ADO Den Haag het bezoekende team in het AFAS Stadion. AZ had geen moeite met de Hagenezen. De Alkmaarders zetten de bezoekers meteen onder druk en speelde vooral op de helft van ADO. In de elfde minuut kon Brett Holman zijn eerste wedstrijd na zijn jubileum bekronen met een doelpunt.  In zijn 101e officiële wedstrijd voor AZ zette de Australiër de Alkmaarders op voorsprong. AZ bleef druk zette, maar dat resulteerde niet in een uitbreiding van de score. Er gonste een gerucht dat er verschillende scouts van grote teams de verrichtingen van Adam Maher volgden. Deze liet ook zien dat hij veel waard was in de 64e minuut; toen hij de 2-0 in het net plaatste. In de 83e minuut gaf Jozy Altidore zichzelf een verjaardagscadeau (hij werd 22) door de eindstand op 3-0 te zetten. De afstand tussen AZ en de directe achtervolgers (FC Twente en PSV) is gelijk gebleven. Het team van Gertjan Verbeek houdt de leiding met een voorsprong van 6 punten.

Bekeken: 1870x