Het lukte de volleybaldames van Alvoco woensdagavond niet een overwinning uit het vuur te slepen tegen Jonas 2 uit Beverwijk. In de beslissende set van hun eerste wedstrijd in de 1e klasse stokten de aanvallen van het team van Sydney Paula en werd het 2-3.

Alvoco begon thuis met een voltallige selectie tegen het op papier lastige Jonas 2. Met terugkeer van Naima El Ouhhabi en Lisa de Graaf had men vertrouwen, maar toch liep Alvoco in de eerste set echter telkens achter de feiten aan. Pas bij 20-20 toonde Alvoco haar ware gezicht met onder andere scherpe opslagen van nieuwkomer Rosa Kruijer: 26-24.

De aanval bleef ook in de tweede set wankel en het inbrengen van Lotte Vroege bracht geen verandering: 16-25. In het derde speldeel leefde Alvoco weer op en zette Jonas met snoeiharde aanvallen en goede services opzij in 25-11. De vierde set liep weer niet (17-24) en in de beslissende vijfde set walste Jonas over Alvoco heen met 9-13. Het liet de thuisploeg achter met het gevoel van een weggeven kans.

Tijdens het EK damesvolleybal in Nederland en België ligt de competitie stil. Het team heeft zo wat extra tijd om weer op scherp komen voor de eerstvolgende wedstrijd op 5 oktober. (foto: Bob Dijksen)

Bekeken: 4265x