00:00
55
00:00

Natuurlijk is het al een stuk bereikbaarder dan 'vroeger' en wordt de sport veel breder beoefend dan ooit, maar golf blijft toch een beetje een 'gentlemen's sport'. Één keer per jaar trekken de 'Heren van Oudorp' er dan ook samen met ondernemers en sponsoren op uit om een flink potje te gaan golfen en daarmee geld in te zamelen voor het goede doel.

Donderdag was weer zo'n dag. "Maar het belangrijkste is en blijft plezier" laat Alkmaars ondernemer Nico Berger weten. Wie echter denkt dat het gemiddeld golfniveau daardoor laag ligt komt toch bedrogen uit. "Veel mensen kunnen zeer goed golfen met een lage handicap" vertelt Kees Jong van de 'Heren van Oudorp'. En het plezier was er blijkbaar ook in voldoende mate, want aan animo was geen gebrek. De holes op golfbaan Sluispolder waren ondanks de regen goed bezet, meerdere groepjes-van-vier trokken over de 'green'.

De opbrengst van het Golftoernooi wordt door de Stichting Heren van Oudorp op een maatschappelijk verantwoorde wijze besteed. Gedurende het jaar steunt de stichting meerdere lokale initiatieven en organiseert zij uitstapjes voor bijvoorbeeld senioren en mensen met een beperking. Het centrale goede doel dat dit jaar wordt ondersteund, is  Stichting Babyspullen die gebruikte en nieuwe babyspullen verzamelt en daar babystartpakketten van maakt voor ouders die het financieel moeilijk hebben.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl