Alkmaar Centraal

Van 19 tot 24 september werd in Amsterdam het WK Kata & Veteranen georganiseerd door de Internationale Judo Federatie in samenwerking met de Judobond Nederland. Met ruim 1500 judoka's van elk continent was de bezetting uitstekend. Op de slotdag veroverde master Linda Klaver het zilver in haar categorie.

Linda is judoka en trainster van het Alkmaarse Randers de Geus. Ze kwam in actie in de klasse dames 30-34 jaar onder 78 kg. Ze begon wat stroef in eerste partij tegen de Engelse Tracey Plane. Toch pakte ze de vice-Europees kampioene met tweemaal wazari.

De volgende partij van Linda Klaver was tegen de Hongaarse Nagy. Deze werd vanwege defensief gedrag bestraft voor passiviteit. Na een aanvallend begin is besloten dat Linda niet langer op zoek zou gaan naar een vol punt en alleen haar voorsprong te verdedigen. Dit lukte met verve.

In de finale ging het echter mis voor de trainster van Randers de Geus. Een aanval met een offerworp werd overgenomen, Klaver belandde in een houdgreep waar zij niet meer uit kwam en moest genoegen nemen met het zilver en de titel vice-wereldkampioen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl