Zaterdagavond begonnen de waterpolodames van DAW aan de rentree in de bondscompetitie. De Kempvis uit Spijkenisse speelde vorig seizoen in de onderste regionen van deze klasse. De doelstelling was dan ook de punten in eigen huis te houden en dat lukte. De spannende strijd eindigde in 6-5.

Het was even wennen voor DAW. In de bondsklassen wordt snel voor uitsluiting gefloten. Er moest ook zuinig gespeeld worden met twee wisselspelers tegen vijf. De score ging gelijk op: 1-1. Begin tweede kwart kwam DAW via Karlijn Calis voor het eerst voor, maar al snel stond het alweer gelijk.

Daarna verloor DAW even grip op de wedstrijd en liep de stand liep zelfs op naar 2-4. In het derde kwart konden de Alkmaarders het dichten. De stand werd 3-5.

In het laatste kwart hield DAW de verdediging potdicht en wist het aanvallend regelmatig door te breken. Saskia Kansen kwam sterk opzetten en de spelers van De Kempvis moest haar te hard afstoppen. Karlijn Calis mocht vervolgens de strafworp nemen, die ze koel verzilverde voor de 4-5. Romee Heister maakte vervolgens een mooie gelijkmaker.

Klap op de vuurpijl was de vrije worp van Diane van Schaik. Met nog slechts 2 seconden op de schotklok kreeg zij een vrije worp. Uit een moeilijke hoek verraste ze de keeper volledig met een fraaie boogbal over haar heen het doel in. Daarna werd niet meer gescoord, bleef de stand op 6-5 staan en sleepte Dames 1 van DAW de eerste belangrijke punten binnen.

Calis was topscorer met drie goals. Jeugdspeelsters Marleen Jonker en Yara van der Kuijt speelden voor de tijd dat zij in het water lagen goed mee en lijken snel volwaardig mee te kunnen gaan doen. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl