Vanwege een verregend speelveld in Hoorn, startten de Alkmaarse rugbyers hun competitie een weekje later in Almelo. Thuisploeg de Big Bulls bleek een maatje te klein; na een ruststand van 7-33 werd de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Uiteindelijk is de winst met 12-50 binnengesleept.

De eerste 20 minuten was de strijd gelijk, ondanks dat Alkmaar met een man minder startte na een blessure in de warming up. De veertien konden op voorsprong komen bij een strafschop, maar de hoek bleek te lastig voor aanvoerder Kristian Boogert.

Halverwege de eerste helft kwam Pook van Berkel als vijftiende in het veld en bleek snel zeer waardevol. De eerste rijer brak door en speelde door naar scrum-half Sylvester Reimers. Reimers vocht zich langs tackles en maakte een try in de hoek van het veld. Met de erg lastige conversie was Boogert wèl succesvol: 0-7.

Een minuut later maakte Roy van Rijn een mooie break die Mickey Verhofstad tussen de palen afrondde. Vijf minuten later sprintte Verhofstad over driekwart van het veld en legde een geconverteerde try tussen de palen. Dit was het breakpunt voor de Bulls. Boogert en Van Rijn brachten met twee try's de score naar 0-33.

Pas op slag van rust kon de thuisploeg 7-33 scoren, toen Alkmaar iets te gemakzuchtig werd.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft hielden beide teams elkaar weer in evenwicht. Toen vond de thuisploeg met 12-33 weer enigszins hoop. Maar daarna was het definitief over en uit voor de Big Bulls. Van Rijn tekende eerst nog voor twee try’s. Micky Verhofstad deed daar nog een schepje boven op toen hij met een stel verkrampte benen nogmaals scoorde. De eindstand werd daarmee 12-50.

Bekeken: 3390x