Zondag vond de belangrijkste onbelangrijke wedstrijd van het jaar plaats: de Zilte Zoen Klimduinrun. De hoofdprijs was een Specialized mountainbike, maar deelnemers komen vooral voor de uitdaging en de titel Koning(in) van het Klimduin. Met vrees voor vastslaande benen komen ook nationale en internationale toppers naar Schoorl.

Nieuwkomer Marit Dopheide, regelmatig lid van nationale estafetteteams, was net terug vakantie maar bleek in de finale toch het sterkst in een recordtijd van 28,84s over de 110 meter. Regerend koning Igor Rutka liep 23,42s, ook een record, maar dit was omgerekend onvoldoende voor overall winst.

Bij de mannen werd Hera-lid Ronald Dekker uit Langedijk derde in 24,31s. De Masters kenden meer succes voor de mannen uit de regio. Na WK Indoor Masters kampioen 400m Richard Janssens uit Heemskerk tikte Robin Klanker uit Schoorl als tweede aan. WK Masters kampioen 100m Rob Moen, werkend voor Alkmaar Sport N.V., pakte de derde plaats.

En dan was er nog een kidsrun: een kluwe van kids rende naar boven samen met de mascotte van het EK Atletiek 2016 in Amsterdam. Voor een impressie, kijk op Youtube.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl