Er wordt voorlopig nog geen beslissing genomen over de bezuinigingen die de rechtbank in ALkmaar hard zouden treffen. De Raad voor de Rechtspraak en de presidenten van de gerechten hebben de beslissing uitgesteld. Eerder was afgesproken dat zowel in Alkmaar als Haarlem een gelijkwaardige rechtbank zou blijven. Maar als de geplande bezuinigingen toch doorgaan zullen alle 'grote' zaken voortaan in Haarlem behandeld worden.

Het directe gevolg is dat zo'n 200 werknemers hun baan kwijtraken, en dat de meer dan één miljoen inwoners boven het Noordzeekanaal voortaan naar Haarlem moeten voor volwaardige rechtspraak.  Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar en Burgemeester Marjan van Kampen van Schagen waarschuwen daarom de collega-burgemeesters in Noord-Holland Noord voor de 'juridische kaalslag' die dreigt plaats te vinden.

Ze willen dat de andere burgemeesters feller strijden en ook hun netwerk aanspreken. Op 8 oktober zijn burgemeesters Bruinooge en Van Kampen samen met zes andere burgemeesters uitgenodigd voor een hoorzitting in de Tweede Kamer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl