Zaterdagochtend is de week van de Scheidsrechter weer van start gegaan. De week duurt tot en met 11 oktober en is een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij waardering voor de voetbalscheidsrechters centraal staat. Er zijn in Nederland bijna 30.000 voetbalscheidsrechters en zij maken het mede mogelijk dat zo veel voetballers (en supporters en ouders) wekelijks van het populairste spelletje van Nederland kunnen genieten.

Bij Kolping werd de week afgetrapt met een speciaal scheidsrechtersontbijtje, een initiatief dat zo bij de KNVB in de smaak viel dat de club de kosten voor het ontbijt gedeeltelijk vergoed kreeg. Iedere week komen er tusen de 10 en 15 scheidsrechters opdraven bij Kolping Boys, zo meldt Jan Bernaards. Hij is clubcoördinator van de scheidsrechterscommissie. De jongste scheidsrechters die zaterdagmorgen van het uitstekende ontbijt genoten zijn 11 jaar. Nou ja, eigenlijk zijn ze nog niet écht scheidsrechters want de cursus is nog niet doorlopen, maar ze hebben al wel echt gefloten.

Aan de andere kant van de tafel en het 'spectrum der ervaring' zit Herman Berghammer. Hij is met zijn 72 jaar de nestor en heeft na 40 jaar fluiten wel zo'n beetje alles gezien. De jonge scheidsrechters hangen tijdens zijn verhalen dan ook aan de lippen van deze oude rot. Aankomend en opkomend fluittalent wordt bij Kolping tijdens de wedstrijden zoveel mogelijk begeleid door iemand met ervaring en dat is Herman op het lijf geschreven. Vandaar dat (onder andere) hij een mooie clubjas in ontvangst mocht nemen die hem herkenbaar maakt als scheidsrechterbegeleider. Een blijk van waardering mogelijk gemaakt door de 'vrienden van Kolping'.

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl