Alkmaar Centraal

Om kinderen actief bij de natuur te betrekken, heeft Natuur Gids Alkmaar een herfstactie voor Alkmaarse scholen en kinderopvang georganiseerd. Maar liefst 23 klassen met in totaal 534 kinderen hebben zich enthousiast opgegeven.

De kinderen verzamelen de komende weken materialen uit de natuur zoals blaadjes, dennenappels en kastanjes. Met de zoekkaart 'boomvruchten' kunnen ze meteen opzoeken wat ze verzameld hebben. In de klas maken ze vervolgens mooie herfstversiering. Natuur Gids Alkmaar kiest aan de hand van foto's de mooiste versiering. De winnaar mag een natuurexcursie met de hele klas uitzoeken.

De winnaar wordt meteen na de herfstvakantie bekend gemaakt. “Deze actie is een goede stimulans om de kinderen bewust te maken van de natuur en de seizoenen”, aldus een van de leerkrachten, “en met de pompoen die we gekregen hebben, gaan we soep maken”. De inschrijftermijn voor deze actie is overigens verstreken.

Natuur Gids Alkmaar stimuleert natuureducatie bij scholen en kinderopvang in de gemeente Alkmaar. Op de natuurgidsalkmaar.nl staat het complete aanbod van alle natuurorganisaties in de regio. Natuur Gids Alkmaar is een initiatief van gemeente Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl