Alkmaar Centraal

De winnaar van de Horizonbokaal voor de beste speculaascake van Noord-Holland is bakkerij Swart uit Wervershoof. Ook de tweede en derde prijs gingen dinsdag voorbij aan bakkers uit de regio, tijdens de jaarlijkse branchedag voor bakkerijen die als leerbedrijf verbonden zijn aan het ROC Horizon College.

Alle cakes zijn tijdens de branchedag in het Waardse Horizon College beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit oud-leerling Robin Hoedjes (winnaar van vele prijzen, waaronder onlangs de Dutch Pastry) en een vertegenwoordiger van Zeelandia, grondstofproducent en leverancier voor de bakkerij. 

Ook streden tien leerlingen van het ROC van Amsterdam en het Horizon College om de beste fantasiecake. Winnares was Amber Poort uit Zwaag, stage lopend bij een banketbakkerij in Hoorn. Haar cake met de titel en het thema 'Steampunk' leverde haar ook een VVV-bon € 100 op.

Robin Hoedjes gaf tijdens de branchedag een demonstratie speculaastaart maken met bavarois en caramel en hij gaf leuke ideeën en praktische tips. Daarna gaf Cor Molenaar, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, een presentatie over ontwikkelingen in het consumentengedrag en de retail. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl