Alkmaar Centraal

Er zijn van die gebouwen in Alkmaar waar je wellicht al meerdere keren bent langsgereden of gelopen terwijl je dacht: "Daar zou ik wel (weer eens) een kijkje willen nemen. Het statige gebouw van de voormalige Ambachtsschool, de Technische School Alkmaar en later het Willem Blaeu College is voor veel mensen zo'n gebouw.

Niet alleen fraai vanwege het monumentale pand zelf, maar ook vanwege de ontelbare herinneringen die er zijn ontstaan. Zaterdag stond daarom de deur wagenwijd open en kon iedereen die ooit iets met dit gebouw te maken heeft gehad, of gewoon nieuwsgierig was, naar binnen om er rustig rond te kijken. Er viel namelijk genoeg te zien. Honderden klassenfoto’s uit ongeveer de periode 2013 tot 2000 hingen uitvergroot aan de wanden en werden door de bezoekers grondig bestudeerd.

Jezelf en je oude klasgenoten, vrienden en leraren terugvinden op de foto is en blijft toch leuk nieuwjaar? En gezien de drukte was het goed denkbaar dat je ze zelfs tegen het lijf liep. Er waren bij elkaar krap duizend bezoekers. Ook zo'n leuk detail: brommers uit verschillende periodes en zéér bekend bij het over het algemeen toch wat oudere bezoekende publiek.

In 2011 is het gebouw gemoderniseerd en verbouwd tot ‘Centrum voor Cultuur en Erfgoed’, maar bij de verbouwing zijn gelukkig veel authentieke details bewaard gebleven of zelfs hersteld. Meer foto's van de open dag zijn te vinden op onze Facebookpagina (foto's: Marco Schilpp).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl